Dakwerk

Iedereen wil een dak boven z’n hoofd maar wil er geen hoofdpijn van krijgen. Huiseigenaren kijken vaak erg op tegen reparaties van lekkages, het vervangen van het dak of het aanbrengen van een heel nieuw dak op een (nieuwe) aanbouw.

Dit zijn ingrijpende werkzaamheden die je moet doen als de zon schijnt.

Met de huidige klimaatveranderingen komen extreme weersomstandigheden steeds vaker voor. Het ene moment is het bloedheet, een half uur later is er een wolkbreuk. Daarom is het belangrijk bij de bouw rekening te houden met het feit dat ook een klein dak in korte tijd veel water moet kunnen afvoeren.

Onder de dakbedekking kan een isolatielaag worden aangebracht. Maar er moet natuurlijk met veel meer zaken rekening worden gehouden. Denk aan ontluchtingspijpen voor de cv, een afzuigkap, lichtkoepels, lichtstraten of dakkapellen. De dakaansluiting van deze zaken moet vanzelfsprekend waterdicht worden gemaakt.

De dakrand kan desgewenst met aluminium, lood of zink worden afgewerkt.

De Nationale Bouwbrigade verzorgt nieuwbouw en reparaties van alle voorkomende soorten dakbedekkingen. Zoals dakpannen, bitumen, zink, EPDM (synthetisch rubber), pvc, golfplaat of riet.

Voor elk materiaal maken we gebruik van gespecialiseerde vakmensen.