Installatiewerk

Het installatiewerk is vaak een aanzienlijke post in de offerte waar je na de verbouwing bijna niets meer van ziet. Tenzij het een bewuste keuze in het ontwerp is, worden leidingen zo veel mogelijk onzichtbaar weggewerkt.

Onze bouwbegeleider zorgt samen met de opdrachtgever voor een duidelijk plan waarmee de installateurs hun werk kunnen doen.

Installatiewerk kun je onderverdelen in:

Electra

De elektrische installaties in hedendaagse woningen worden steeds complexer. Daar waar vroeger een paar stopcontacten voldoende waren, moet nu meer en meer rekening worden gehouden met domotica en smart living.

Verwarming

De verwarmingsmonteur berekent de benodigde capaciteit wat betreft radiatoren, CV ketel en vloerverwarming. Belangrijk daarbij zijn vragen als: komen er één of twee douches, komt er een regendouche, wordt er een airco geplaatst en hoe is de woning geïsoleerd.

Loodgieterswerk

Onder het loodgieterswerk vallen alle voorkomende werkzaamheden aangaande gas, water en riolering. De loodgieter zorgt ervoor dat de aansluitingen in de badkamer, toilet en keuken op de juiste plaats voorbereid worden. Hij monteert het sanitair maar sluit ook de hemelwaterafvoer aan.