Schilderwerk

Het schilderwerk is de zichtbare afwerklaag. Een slechte schilder kan een mooi gestuukte wand of een prachtig afgetimmerd interieur vakkundig om zeep helpen.

Goed schilderwerk begint met een goede voorbereiding. Eerst wordt het oppervlak geschuurd en gereinigd. Daarna wordt er een grondlaag of primer aangebracht. Vervolgens wordt alles nog een keer geschuurd en worden kieren en naden geplamuurd en gekit.

Pas dan wordt er in één of twee lagen afgelakt.

Schilderen is dus niet alleen “een kleurtje aanbrengen”. Goed schilderwerk zorgt ervoor dat het materiaal beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf. Zoals vocht en zonlicht.

En als je (buiten) schilderwerk regelmatig bijhoudt, voorkom je tevens dat er houtrot optreedt.

In overleg met de opdrachtgever worden alle kleuren bepaald. Ook wordt er gekeken welke eisen er aan het schilderwerk gesteld worden. In een badkamer gebruik je andere latex dan in de woonkamer.

Zandstralen

Ook voor specialistisch werk zoals het zandstralen van een trap of het spuiten van keukens draaien we onze hand niet om. De Nationale Bouwbrigade werkt uitsluitend met hoogwaardige verven en lakken. Onze schilders hebben oog voor detail en kwaliteit.

Voor

Na