Project omschrijving

Aanbouw bijkeuken Surinamelaan Hilversum

De opdrachtgever wilde aan de achterzijde van de woning een uitbereiding met daarin een riante bijkeuken. Niet zomaar een standaard aanbouw met een plat dak, maar echt onderdeel van de woning, alsof het er altijd al heeft gezeten.

Zoals het was…

Opbouwen…

Nadat de benodigde vergunningen rond waren zijn we gaan bouwen. Als eerste hebben we de fundering uitgegraven. Vervolgens is er een geïsoleerde PS-broodjesvloer aangebracht.

De opbouw bestaat uit een geïsoleerde houtskelet constructie. Er omheen is de buitengevel gemetseld. Een uitdaging was het om gevelstenen te vinden die qua kleur en structuur zo dicht mogelijk in de buurt komen van de rest van de woning.

Zoals het nu is…

Het nieuwe dak is opgebouwd uit dakplaten en afgewerkt met keramische dakpannen. De dakgoten en boeilijsten en zijn aangepast aan de stijl van de bestaande woning.

De afwerking aan de binnenzijde bestaat uit gestuukte wanden en een gestuukt plafond. Op de vloer liggen hardgebakken tegels in verschillende grijstinten. Het dakraam zorgt voor voldoende daklicht. De keuken komt bij Ikea vandaan. Het eindresultaat is een erg lichte en ruimtelijke bijkeuken met vriezer, heel veel kastruimte en een hoek voor de droger en wasmachine.