Project omschrijving

Aanbouw Dupontplein Amersfoort

De droom van de bewoners was een ruime lichte woonkamer met leefkeuken en mooie, strakke wanden. Aan ons de eer dit te realiseren.

Zoals het was

Deze woning had een van de woonkamer gescheiden boerenkeuken in een kleine aanbouw met pannendak. Aan de achterzijde was er verder een kleine overkapping met daarop een dakterras.

Uitbreiding aanbouw

We zijn begonnen met het interieur te strippen. Het pannendak hebben we verwijderd en de fundering hebben we vergroot voor de uitbreiding van de aanbouw. De achtergevel is op twee plekken doorgebroken en een tussenmuur in de woonkamer is verwijderd. Stalen liggers zorgden ervoor dat de bovengelegen gevel werd ondersteund tijdens de bouw.

Vervolgens hebben we een nieuw kozijn met openslaande deuren geplaatst, de gevels van de oude aanbouw verhoogd en over het geheel hebben we een groot plat dak aangebracht. Midden in het dak hebben we een mooie, elektrisch bedienbaar rondglas, lichtkoepel gemonteerd.

En nog even dit

Op de eerste verdieping hebben we de openslaande deuren naar het voormalige dakterras vervangen voor een groot kozijn met draaikiepraam.