Project omschrijving

Renovatie begane grond jaren 20 villa Kerkstraat Baarn

Voor & Na

Bij deze verbouwing hebben we de draagmuur tussen de keuken en de eetkamer doorgebroken, zodat er één grote woonkeuken is ontstaan.

VOORVOOR
VOORVOOR

Aan de slag…

Nadat de balklagen gestempeld waren hebben we de draagmuur voorzichtig verwijderd en een stalen balk ingebracht. De oude toegangsdeur tussen de keuken en de hal is dichtgemetseld.

De vloer…

De houten vloer was niet geïsoleerd en de balklaag was aangetast door houtrot. Daarom hebben we gekozen om deze te vervangen voor schuimbeton. Dit type vloer is lichtgewicht, duurzaam en heeft een uitstekende isolatiewaarde.

De vloer en balklaag worden verwijderd. Oud leidingwerk en puinresten worden uit de kruipruimte gehaald.

Over de zandlaag en tegen de wanden is plastic gelegd. Dit voorkomt dat vocht tijdens het drogen té snel uit het beton trekt. De houten latten geven de hoogte aan van het te storten schuimbeton.

Dan kan het schuimbeton erin. NB: In deze kruipruimte ging ca. 50cm schuimbeton.

Als de schuimbeton uitgehard is, kunnen de slangen van de vloerverwarming aangebracht worden. Deze vloerverwarming is uitgevoerd als hoofdverwarming waardoor alle radiatoren zijn vervallen. De slangen worden om de 10 cm aangebracht.

Vervolgens hebben we de zandcementvloer aangebracht.

En dan kan het lange wachten beginnen….

Want voordat de houten vloer kan worden aangebracht, moet de zandcementvloer droog genoeg zijn. Vuistregel voor de droogtijd is ca. 1 week droogtijd per centimeter aangebrachte vloer. Goed ventileren en een kacheltje erin dus.

Wanden en plafonds zijn opnieuw gestuukt en waar nodig bijgewerkt.