Project omschrijving

Volledige renovatie appartement Koninginneweg Amsterdam

Dit appartement was verzakt door een slechte fundering en een in het verleden niet goed uitgevoerde verbouwing op de begane grond. Alle muren vertoonden scheurvorming en in de badkamer en keuken waren tegels en zelfs het leidingwerk gaan scheuren. Dit met lekkage, vochtproblemen en schimmelvorming tot gevolg.

Zoals het was…

Slopen…

Het hele appartement werd gestript tot aan de buitenste schil. Werkelijk alles is verwijderd, keuken, badkamer, het installatiewerk, gipsplafonds, oude rietplafonds, scheidingswanden, voorzetwanden, afwerkvloeren, vloerdelen, etc. Het resultaat was een grote open ruimte.

Opbouwen…

Vervolgens hebben we de houten ondervloer geïsoleerd en waterpas gemaakt. De balklaag van de vloer was namelijk aan een zijde van de woning 14cm verzakt ten opzichte van de andere zijde van de woning. Op de nieuwe vloer zijn de nieuwe wanden geplaatst. Daarna is het gehele appartement opnieuw opgebouwd. Alle buitenmuren zijn voorzien van geïsoleerde voorzetwanden en het plafond is ivm het geluid van de bovenburen ook maximaal geïsoleerd.

De vloer…

Over de nieuwe houten vloer is een Fermacell vloer gelegd waarin de leidingen van de vloerverwarming zijn gefreesd. Het eindresultaat is verbluffend. Een mooie, egale vloer die eenheid en ruimte zorgt in het hele appartement.