Project omschrijving

Zolder met dakkapel Eemnesserweg Hilversum

Zoals het was…

Deze zolder was erg donker en er was te weinig ruimte om een mooie slaapkamer te realiseren. Aan ons de opdracht om daar verandering in aan te brengen.

Aan de slag…

Als eerste hebben we aan de voorzijde van de woning een groter dakraam geplaatst.

Aan de achterzijde is er boven de bestaande dak-uitbouw over de hele breedte van de zolder een dakkapel gerealiseerd. Het kozijn bestaat uit twee vaste ramen en twee draaikiepramen.

Aan de binnenzijde hebben we de constructie van het houten dakspant aangepast, waardoor er een ruime doorloop is ontstaan van de voorzijde naar de achterzijde van de zolder.

Onder de dakkapel is er kastruimte gerealiseerd en een nis waarin de convector is geplaatst.

In het midden ontstond er zelfs ruimte voor een klein toilet.

Zoals het nu is…

Het eindresultaat is verbluffend: De voormalige, donkere zolderruimte is nu een prachtige lichte leefruimte geworden. Een perfecte logeerkamer of werkkamer.